Ai alimentat cu benzină în loc de motorină si invers!

Ai alimentat cu benzină în loc de motorină si invers!

Ai alimentat cu benzină în loc de motorină si invers!

Ai alimentat cu benzină în loc de motorină si invers! Nu sunt rare situaţiile când maşinele cu motoare diesel sunt alimentate, accidental, cu benzină, fie din cauza că şoferul abia şi-a schimbat maşina şi din greşeală a alimentat „ca deobicei”, cu un alt tip de combustibil, fie din cauza greşelei comise de angajatul staţiei de alimentare.

În cazul în care acest lucru s-a întâmplat paşii pe care ar trebui să-i urmezi sunt următorii: sub nicio formă să nu încerci să porneşti motorul pentru că altfel, declanșezi circuitul combustibilului greșit în sistem și atunci se complică situația, apoi sună la un service autorizat şi spune-le problema ta.

Efectele alimentării greșite

Benzină în loc de motorină

Pompele de motorină sunt unse de însuşi combustibilul diesel, iar benzină în motorină acţionează ca un solvent, ceea ce reduce lubrifierea şi poate duce la deteriorarea pompei prin contactul metal-metal.

În plus de asta, dacă maşina va apuca să circule, iar benzina va intra în sistem, mecanicii vor trebui să schimbe filtrul de motorină. Deoarece motorina nu este atât de inflamabilă ca benzina, nu va exista suficientă compresie pentru a aprinde combustibilul, iar motorul nu va porni.

Ideea este că în funcţie de cât de multă benzină ajunge în motorul diesel, cu atât repararea poate fi mai scumpă, în unele cazuri extreme un motor nou ar fi mai ieftin decât reparaţiile.

Motorină în loc de benzină

În acest caz conseciţele nu vor fi atât de grave ca în prima situaţie. Cel mai probabil se vor înfunda injectoarele, sau se va depune motorina arsă în motor, dar nimic nu se distruge iremediabil.

Dacă ţi-ai dat seama din timp că ai greşit combustibilul goleşte rezervorul cu un furtun şi alimentează cu benzină de cifră octanică mare, pentru a dilua motorina rămasă în rezervor.

Dacă ai apucat să porneşti şi să circuli cu maşina, deşi alimentasei cu motorină, cel mai probabil motorul s-a înecat. În acest caz se recomanda curăţare injectoarelor, a pompei de benzină şi a instalaţiei.

Ce facem dacă am alimentat cu o cantitate infimă de combustibil necorespunzător?

Există voci care sugerează că alimentarea cu o cantitate infimă, de până la un litru de combustibil necorespunzător, ar fi soluţionată prin alimentarea ulterioară în proporţie de 100% cu tipul de combustibil utilizat de automobil. De exemplu, alimentarea cu o cantitate minimă de motorină a maşinii cu propulsor pe benzină se propune a fi soluţionată cu alimentarea ulterioară cu benzină cu cifra octanică mai mare.

Ei bine, în acest caz noi am recomanda să nu experimentaţi şi să apelaţi, totuşi, la serviciile specialiştilor şi să curăţaţi rezervoarele pentru a preveni în siguranţă orice defect.

Ce soferi ar trebui sa fie mai atenti pentru a nu alimenta cu un combustibil gresit, totusi?

Sunt predispus alimentarii gresite daca masina dvs personala are motor diferit fata de cea pe care o utilizati pentru munca. Daca sunteti ocupat si obosit si masina dvs este alimentata cu benzina si cea de la munca este diesel, este usor de uitat atunci cand ajungeti la benzinarie. De asemenea, marketingul agresiv al statiilor de carburant nu ajuta; Uneori, numele sunt atat de fanteziste, incat trebuie sa va petreceticeva timp asigurandu-va ca tipul de combustibil pe care il priviti inainte de a va decide sa il cumparati. Oamenii au de asemenea tendinta de a alimenta gresit masinile inchiriate: acest lucru se intampla destul de des.

Exista un numitor comun in toate cazurile de mai sus; soferul nu acorda atentia adecvata. Daca conduceti adesea masini diferita si sunteti prea ocupat pentru a avea timp sa verificati de doua ori, una dintre cele mai bune modalitati de a va asigura ca va amintiti este sa cunoasteti foarte bine consecintele.

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *